Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Chona's Marani

Chona’s Marani

chonas-marani-1.jpeg

Kakhetin viinialue on Georgian suurin viinialue, joka sijaitsee pääkaupunki Tbilisin itäpuolella. Alueen laajan koon vuoksi se voidaan jakaa 13 eri ala-alueeseen, jotka poikkeavat toisistaan muun muassa viinitarhojen korkeuden ja maaperätyyppinsä puolesta. Ilmasto on pääpiirteittäin subtrooppinen, kostea ja lämmin.

Mikheil Chonishvilin piskuinen viinitila sijaitsee Telavin kaupungissa, Tsinandalin alueella Kakhetissa, ja kattaa vain 2 hehtaaria viinitarhoja. Näiden tarhojen luonnonmukaisin menetelmin viljellyistä rypäleistä Mikheil valmistaa kolmea eri valkoviiniä sekä yhtä punaviiniä, joista kaikki valmistetaan perinteisissä kvevri-saviastioissa. Sekä tarhoilla että kellarissa kaikki työ tehdään perheen omin voimin. Tarhoilla kasvaa georgialaisia alkuperäislajikkeita, valkoisia Rkatsitelia ja Mtsvanea sekä punaista Saperavia.

Viineihin käytettävät rypäleet poimitaan tarhoilta käsin niiden saavuttaessa optimaalisen kypsyytensä. Sen jälkeen ne murskataan suoraan kvevreihin, joissa käyminen alkaa rypäleiden kuorissa olevan luonnollisen hiivakannan avulla. Viinin kuoria ja rankoja sekoitellaan mehun kanssa aktiivisesti, jotta niistä uuttuu viiniin runsaasti rakennetta. Kun viinit ovat käyneet kuiviksi, kvevrit lukitaan ja peitetään hiekalla, ja niiden annetaan levätä kevääseen saakka. Huhtikuussa viinit siirretään toisiin kvevreihin, jolloin ne myös erotetaan kuorimäskistään. Luonnollisen kirkastumisen jälkeen viinit pullotetaan ja niiden lopullinen rikkidioksidipitoisuus on erittäin alhainen, vain noin 35mg/l.