Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Champagne Philipponnat Eng

Philipponnat’n suvun historia kietoutuu yhteen Champagnen maakunnan menneisyyden kanssa. Perhe on viljellyt rypäleitä 1500-luvulta lähtien. Nykyään tila tuottaa kuusisataatuhatta pulloa vuodessa jääden kauas maakunnan jättiläisten miljoonaluvuista. Philipponnat tuottaa kuitenkin onneksemme tarpeeksi viiniä, jotta sitä riittää myytäväksi yli viiteenkymmeneen maahan, Suomi mukaan lukien.

Philipponnat omistaa 18 hehtaaria viinipalstoja, joita kansoittavat taajimmin pinot noir -köynnökset. Tilan tarhat jakaantuvat seuraavien neljän kylän alueille: Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ, Avenay Val d’Or ja Mutigny. Palstoista maineikkain on 5,5 hehtaarin kokoinen Clos des Goisses, jonka köynnösrivit nuolevat Marne -joen jyrkimpiä reunoja. Rypäleet nauttivat etelärinteellä siinä määrin auringosta, että tuottavat 1-1,5% alueen keskiarvoa korkeamman alkoholipitoisuuden.

Tarhoja ei työstetä koneellisesti, mikä ei sinänsä yllätä: liki pystysuorilla rinteillä kierivät traktorit kävisivät kohtuullisen kalliiksi. Puhumattakaan siitä, miltä ne näyttäisivät täydellisten köynnösrivien keskellä katolleen kääntyneinä. Onneksi huolellinen käsityö on oleellinen osa Philipponnat’n työkalupakettia, samoin kuin tarhojen hyvinvoinnin varmistaminen orgaanisin viljelymenetelmin.

Talon jäljittelemätöntä tyyliä voi kuvata intensiteetin, voiman ja raikkauden väliseksi liitoksi. Intensiivisyyttä ja voimaa viineihin tuo pinot noir -vetoisuus sekä taktisesti ajoitettu myöhäinen sadonkorjuuaika. Talon samppanjoiden raikkauden takaa chardonnayn osuus sekoitteissa, mikä on aina vähintään 30% kokonaisuudesta. Merkittävää roolia näyttelee myös maltillinen dosage, mikä osaltaan vahvistaa viinien raikkautta ja jättää tilaa luonnolliselle mineraalisuudelle.

Talon non-vintaget erottuvat edukseen vuosikerrattomien samppanjoiden saralla keskimääräistä pidemmällä kypsytysajalla, joka kestää 4-5 vuotta. Asiakas saa lasiinsa tovin pidempään kypsynyttä viiniä, jonka makumaailma on leveä, mutta samalla freesi ja kompleksinen. Asiakaslähtöisesti työhönsä suhtautuva Philipponnat kertoo pullojensa takaetiketeissä ystävällisesti muun muassa viinin degorgement –päivän, vuosikerran, jonka viineistä samppanja pääosin koostuu sekä réserve -viinien osuuden. Hienoa toimintaa maakunnassa, jossa eräät avoimuutta pelkäävät tuottajat salaavat jopa sekoituksensa sisällön.

Champagne Philipponnat

The Philipponat family’s history is intimately tied to the history of the Champagne region. The family has grown grapes there since the 1500s. Today they produce around 600 000 bottles annually – which is far from the millions produced by the giants in the area. But gladly Philipponnat produces enough wine that they are available in fifty countries, including Finland.

Philipponnat owns 18 hectares of vineyeards, mostly planted with Pinot Noir. The vineyards are split up among four different villages: Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ, Avenay Val d’Or and Mutigny. The most famous of their vineyards is the 5,5 hectare Clos des Goisses whose vines grow on the steepest edges of the Marne river. The grapes get enough sun on these south-facing slopes that they produce 1–1,5% more alcohol than the average of the region.

The vineyards are worked completely by hand – which isn’t really surprising. Tractors rolling off almost vertical slopes in the vineyard would quickly become expensive. Not to mention how ridiculous they’d look amid the vines turned over onto their roofs. But gladly fastidious work by hand is a part of Philipponnat’s tried and trusted method, which also includes taking care of the vineyards through organic agriculture.

The inimitable style of the winery can be described as a marriage of intensity and power to freshness. The intensity is partly due to Pinot Noir’s dominance in the blends and a tactically late harvest. The freshness is ensured by Chardonnay always being at least 30% of the final blend. A modest dosage also plays a major role in ensuring the freshness and natural minerality of the wines.

Philipponnat’s non-vintage Champagnes are distinguished by having a longer than normal ageing of 4-5 years. The customer gets a glass of aged wine with a broad palate of flavours but which is at the same time refreshing and complex. The winery is very much customer oriented and openly gives information on the back label about e.g. the degorgement day, the vintage the blend is based on as well as how much consists of reserve wines. This is great in an area that is often afraid of openness and where sometimes even the contents of the blend are kept secret.