Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Champagne Huré Frères

Champagne Huré Frères 

Hure_1.jpg

Huré Frèresin samppanjatalo sijaitsee Ludesissa, Montagne de Reimsin itäosissa, missä kolme veljestä viljelee 10 hehtaaria viinitarhoja. Koska tarhoilla on kolme eri omistajaa, etikettimerkintä NM viittaa négociant manipulant -bisnekseen, vaikka kyse onkin käytännössä pienestä viljelijäsamppanjatilasta. Georges Huré osti tilan vuonna 1960 toteuttaakseen vaimonsa Jeannen unelman viinitilallisen elämästä. Vuonna 1971 George siirsi vastuun tilan pyörittämisestä kolmelle pojalleen, Jean Marielle, Marcille ja Raoulille, jotka käytännössä aloittivat samppanjantuotannon tilalla tyhjästä. Vuonna 2008 Raoulin poika François osti tilan kokonaan itselleen haettuaan ensin viinioppia paitsi Dijonin yliopistosta, myös muun muassa Domaine de Montillen ja Chapoutierin tiloilta sekä Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Alkuun François jatkoi isänsä ja setiensä jalanjäljissä, mutta vuonna 2012 päätti vihdoin alkaa toteuttaa omaa näkemystään viinintuotannossa.

Maailmaa kierrettyään François oli alkanut ymmärtää terroirin merkityksen viininvalmistuksessa, ja inspiroitui biodynaamisesta viininviljelystä Jean Pierre Fleuryn kanssa työskenneltyään. Vuonna 2012 hän päätti siirtyä täysin luonnonmukaiseen viininviljelyyn, mutta 21 päivää kestäneen kesäkuisen sateen viedessä 35% vuoden sadosta François ymmärsi, ettei pysty tekemään kaikkea itse: viljelemään tarhoja, valmistamaan ja myymään viinejä ja huolehtimaan avioliitostaan. Niinpä hän pyysi veljeään Pierreä mukaan tilan toimintaan, ja vuodesta 2013 alkaen tilan tarhojen hoitovastuu onkin ollut Pierrellä, siinä missä François huolehtii viininvalmistuksesta ja kellareista.

Pierren myötä tarhoilla tehtävän työn määrä on lisääntynyt ja köynnösten tuottamat satomäärät ovat vähentyneet. Tarhoilla ei käytetä lainkaan rikkaruohomyrkkyjä ja rypäleet kypsyvät aiempaa paremmin. Tarhoilla seurataan pitkälti luonnonmukaisia ja biodynaamisia menetelmiä ja käytetään vain orgaanista kompostia. Maaperää kynnetään traktoreilla minimaalisesti suosien köynnösrivien välissä kasvaa luonnollista kasvustoa. Optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi rypäleiden ympärillä kasvavien lehtien määrää rajoitetaan vain köynnösten itä- ja pohjoispuolilla. Ennen sadonkorjuuta rypäleet sortteerataan jo tarhalla, ja tilalle saapuessaan rypäleet puristetaan viiden tunnin kuluessa. Tarhoilla kasvaa 40% Pinot Noiria, 40% Meunieria ja 20% Chardonnayta, ja yhtä lukuunottamatta kaikki tarhat viettävät pohjoiseen.

Viininvalmistuksessa kunnioitetaan myös kunkin terroirin ominaispiirteitä. Pääasiassa kaikki rypälelajikkeet ja jokaisen kylän, välillä jopa jokaisen palstan tuottamat rypäleet vinifioidaan erikseen. Tilan tuotanto jakaantuu toisaalta helpommin lähestyttäviin sekoitteisiin, että yhden tarhan rypäleistä tehtyihin viineihin, joita tammitynnyreissä kypsynyt 4 Elements -samppanjasarja edustaa. Vuodesta 1982 alkaen reserviviinejä on säilötty tammi- ja teräsastioihin sekoittaen vuosikertoja keskenään solera-menetelmän mukaisesti. Tilan tavoitteena on vapauttaa viinit markkinoille vasta kun ne ovat valmiita juotavaksi, ja vastikään naapurin kellariosuuden hankkiminen mahdollistaakin jatkossa tilan kaikkien viinien kellaroinnin itse viinimössä.