Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Champagne Francis Boulard

Champagne Francis Boulard

Champagne Francis Boulard on biodynaaminen samppanjatila Cauroy-les-Hermonvillessä, Pohjois-Champagnen Veslen laaksossa. Tilan isäntä Francis on määrätietoinen luonnollisen viinintuotannon puolestapuhuja. Francis ohjasi perinteikkään perhetilan toimintaa kohti orgaanisia menetelmiä vuosikausien ajan, ennen kuin vuonna 2009 osti perhetilalta 3ha ja perusti oman, Champagne Francis Boulard samppanjatilan.

Suurin osa Boulardin köynnöksistä sijaitsee Reimsin luoteispuolella, Saint-Thierryn rinteillä, joita leikkisästi kutsutaan nimellä ”la Petite Montagne de Reims”. Saint-Thierryn tarhoilla kasvaa chardonnayta ja pinot noiria yli 40-vuotiaissa köynnöksissä. Maaperä koostuu hiekasta ja kalkkikivestä. Saint-Thierrystä saadaan Vieilles Vignes Blanc de Blancs, Les Rachais ja Les Rachais Rosé.

Boulardilla on lisäksi pieni palsta Marnen laaksossa, Montagne de Reimsin länsipuolen pienessä Paradis’n kylässä. Etelään suuntautuvilla palstoilla kasvaa noin 40-vuotiaita pinot noir ja pinot meunier -köynnöksiä. Maaperä koostuu savesta ja kalkkikivestä. Noin 40 kilometrin päässä Montagne de Reimsin itäosassa sijaitsee Mailly-Champagnen Grand Cru palsta. Mailly-Champagnen maaperä koostuu savesta ja kalkkikivestä ja sen köynnökset ovat arviolta 30-vuotiaita.

Boulardin visiona on tuottaa terroiria edustavia, puhdaspiirteisiä viinejä. Eri palstojen rypäleet vinifioidaan erillään, jolloin terroirien eroavaisuudet saadaan tuotua esille viineissä. Sadonkorjuut ajoitetaan mahdollisimman myöhäiseen ajankohtaan, jolloin rypäleiden sokeripitoisuus on huipussaan ja hapot lempenevät. Viinit käyvät villihiivojen avulla erikokoisissa puuastioissa. Suurimmat käymisastiat vetävät 2000 litraa, pienimmät ovat noin 12-vuotiaita 300 litran tammitynnyreitä. Viinien annetaan levätä sakkojen päällä ja batonnage tehdään kuukalenteria seuraten, noin 10–12 päivän välein. Viinien disgorgement ja pullotus tehdään tilalla.

Kaikkea Champagne Boulardin toimintaa ohjaavat biodynaamisuuden periaatteet. Francis Boulard uskoo, että biodynaamiset toimintatavat ovat avain viinien moniulotteisen makupaletin ja mineraalisuuden esilletuomiseen. Kuukalenterin syklejä seuraamalla työskentely viinitarhoilla voidaan rytmittää siten, että työvaiheet vaikuttavat mahdollisimman vähän köynnösten luonnolliseen tasapainoon. Työtavat myös muistuttavat hyvin pitkälti niitä, joita Francis Boulardin isoisä ja isoisoisä toteuttivat aikoinaan.