Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Castelfeder

 Castelfeder

castelfeder-1.jpg

Eteläisessä Alto Adigessa sijaitseva Castelfederin viinitila perustettiin vuonna 1969. Kuuluisassa viinikoulussa San Michele all’Adigessa opiskellut Alfons Giovanett siirsi vastuun tilan kehittämisestä ja pyörittämisestä pojalleen Güntherille vuonna 1989. Ensi töikseen Günther muutti viinitilan aiempaa etelämmäksi, hankki haltuunsa uusia viinitarhoja ja alkoi solmia sopimuksia muiden paikallisten viininviljelijöiden kanssa. Nykyisin tilan toiminnan pyörittämisessä Güntherin apuna toimivat myös hänen vaimonsa Alessandra sekä heidän lapsensa Ivan ja Ines.

Viiniä on viljelty pitkään Bassa Atesinan alueella Alto Adigen eteläisimmässä osassa. Alueen mikroilmasto sopii useiden eri lajikkeiden viljelyyn. Bassa Atesinan pohjoispuolella sijaitsevat Alpit estävät kylmien tuulien pääsyn alueelle, ja eteläinen Välimerellinen ilmasto tuo lämmintä ilmaa tarhoille. Myös läheisen Garda-järven vaikutus näkyy rypäleiden kypsymisessä. Auringonpaistettakin saadaan reilusti, jopa 1800 tuntia vuodessa.

Castelfederin tuotannosta hieman yli puolet on valkoviiniä, ja rypälelajikkeiden kirjo on laaja. Portfoliosta löytyy viinejä muun muassa valkoisista Chardonnaysta, Pinot Grigiosta, Pinot Biancosta, Sauvignon Biancosta ja Gewürztraminerista, ja punaisista Schiavasta, Lagreinista, Pinot Nerosta ja Merlosta. Kokonaistuotanto on noin 500 000 pulloa, mikä saadaan 60 hehtaarin alueelta viinitarhoja