Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Caruso & Minini

Caruso & Minini

Caruso-MInini

Caruso & Mininin viinitila sijaitsee Sisilian länsinurkassa, Marsalan ja Mazara del Vallon välimaastossa. Vaikka ollaan aivan rannikon tuntumassa, viinipalstat kohoavat 200–450 metriä merenpinnasta. 120 hehtaaria kattavilla viinitarhoilla tuotetaan paitsi useita alueelle tyypilllisiä rypälelajikkeita, myös vieraperäisiä ja tuntemattomampia variantteja. Valkoisiin lajikkeisiin lukeutuvat inzolia, catarratto, grecanico, grillo, chardonnay, moscato bianco, zibibbo ja viogner, punaisiin nero d’avola, perricone, syrah, merlot ja cabernet sauvignon.

Maaperä on hiekan ja saven sekoitusta, jossa on jopa kolmannes kalkkikiveä. Ilmasto noudattaa varsin tyypillistä välimeren alueen ilmastoa: talvet ovat leutoja ja suhteellisen vähäsateisia, kesät ovat kuivia ja kuumia. Kesäkuukausina vuorokaudenaikojen väliset lämpötilaerot voivat olla jopa 15 asteen luokkaa. Vähäisista sademääristä ja kuumista kesäpäivistä huolimatta viinitarhoja ei kastella. 

Caruso & Mininin tilan historia ulottuu 1800-luvun lopulle, jolloin Antonio Caruso osti phylloxeran runnomia maita käynnistääkseen uudestaan viininviljelyn alueella. Antonio, joka oli vakuuttunut alueen ympäristötekijöiden soveltuvuudesta laadukkaiden viinien tuotantoon, ryhtyi urakkaan yhdessä poikansa Francescon kanssa. Tila siirtyi hiljalleen sukupolvelta toiselle ja tänä päivänä tilaa johtaa Stefano Caruso yhdessä veljiensä Francescon ja Roberton kanssa.

Caruso & Mininin luomuviiniparin, Cataratton ja Nero d'Avolan, takaa löytyy Stefanon tytär Giovanna. Kun nuori viinintekijä peri isovanhempiensa kaksi viinitarhaa, hän päätti ottaa ohjakset omiin käsiinsä: Giovanna aloitti tarhojen konversion kohti luomutuotantoa ja valmisti tyylikkäät yhden lajikkeen luomuviinit.