Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Carlo Boffa

Perheen sukunimeä kantava Boffan viinitila sijaitsee keskellä Piemonten Barbarescon komeita maisemia. Boffat ovat pientuottajia, joiden palstat kattavat vain neljä hehtaaria. Viininvalmistuksen ohella perhe pyörittää pientä majataloa.

Viinitarhoilla kasvatetaan kolmea Piemonten tyypillisintä punaista lajiketta: nebbioloa, barberaa ja dolcettoa. Nebbiolosta valmistuvat tilan Barbarescot. Tilan Dolcetto ja Barbera puolestaan kantavat d’Alban DOGC laatuluokitusta. Näiden ohella Boffalla on pieni palsta Roerossa, jossa perhe viljelee valkoista arneis-lajiketta.

Boffan viininteko on tasapainoilua perinteisen tarhatyöskentelyn ja modernien kellarimetodien välillä. Huolellinen työskentely tarhalla takaa laadukkaat ja kypsät rypäleet. Viinien annetaan käydä hitaasti ja ne saavat kypsyä 2000 litran tammitynnyreissä.

Boffan perheen isä Carlo vastaa viininviljelyyn ja -tekoon liittyvistä asioista ja tämän vaimo Laura hoitaa viinien myynnin ja markkinoinnin. Perheen poika Gabriele on aloittanut hiljalleen työskentelyn vanhempiensa rinnalla ja avustaa tuotannon eri vaiheissa.

Carlo Boffa

Perheen sukunimeä kantava Boffan viinitila löytyy keskeltä Piemonten ihastuttavia maisemia, pikkuisessa Barbarescon kylässä. Talolta on huikeat näkymät Barbarescon viinitarhojen yli ja taustalla häämöttää Alppien korkeat vuoret. 

Tilan ensimmäisen vuosikerran valmisti Pietro Boffa yhdessä isänsä kanssa vuonna 1968 ja vuodesta 1996 alkaen tilan vetovastuu on kuulunut Pietron pojalle, Carlolle. Carlo tuotti ensimmäisen oman vuosikertansa vuonna 2000 ja kolme vuotta myöhemmin hän päätti vaimonsa Lauran kanssa avata tilan ovet yleisölle, jotta viinit saavat enemmän huomiota. Tänä päivänä Carlo vastaa viininviljelyyn ja -tekoon liittyvistä asioista ja Laura hoitaa viinien myynnin ja markkinoinnin. Lauran vastuulla on myös vuonna 2010 viinitilan yhteyteen avattu pieni hotelli, jossa on viisi huonetta. Pariskunnan 24-vuotias poika Gabriel osallistuu myös tilan toimintaan vanhempiaan auttaen.

Carlolla on yhteensä 4 hehtaaria viinitarhoja, joista 3 hehtaaria on omistettu Barbarescon valmistukseen. Puolikkaalta hehtaarilta tuotetaan tilan Dolcetto d’Alba ja saman suuruiselta alueelta tilan Barbera d’Alba. Koska uusien tarhojen ostaminen alueella on lähes mahdotonta, Carlo myös ostaa puolikkaan hehtaarin verran Barbera-rypäleitä sekä hieman Nebbioloa, josta valmistuu tilan Langhe Nebbiolo. Lisäksi Carlo vuokraa ystävältään 2 hehtaarin verran tarhoja Roerossa valmistaakseen valkoviiniä Arneis-rypäleestä. Viinien lisäksi tilan Barbaresco-tarhojen rypäleiden kuorista valmistuu grappaa Marolon tislaamossa.

Boffan viininteko on tasapainoilua perinteisen tarhatyöskentelyn ja modernien kellarimetodien välillä. Sadonkorjuut suoritetaan manuaalisesti ja viinien annetaan käydä hitaasti, jolloin Carlo saa uutettua tanniineja, väriä ja makua kuorista. Viinit kypsyvät suurissa 1000-2000-litraisissa slavonialaisissa tammitynnyreissä. 

Tilan vuosituotanto on vuosikerrasta riippuen noin 40 000 pulloa.