Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Carl Loewen

Carl Loewen Saksan parhaimmistoon lukeutuva perinteikäs viinitalo Saksan Moselissa. Sen historia ulottuu aina vuoteen 1803, jolloin talon ensimmäiset Maximiner Klosterlayssa sijaitsevat tarhat ostettiin. Samat tarhat ovat edelleenkin Loewenin tuotannon ytimessä. Toimintaa laajennettiin vuonna 2008, kun Carl Loewen hankki omistukseensa Carl Schmitt-Wagner -nimisen viinitalon Maximin Herrenbergistä. Tarhojen vuonna 1896 istutetut varttamattomat riesling-köynnökset kuuluvat maailman vanhimpiin.

Weingut Carl Loewen on ainoastaan riesling-viinien tuotantoon keskittyvä perhetila. Isä Karl Josefin työparina toimii hänen poikansa Christopher, joka nuoresta iästään huolimatta nappasi "vuoden viinintekijä" -tittelin vuonna 2017 Stuart Pigottilta, yhdeltä maailman johtavista viiniarvostelijoista. Tilalle on viime vuosina sadellut huippupisteitä useammaltakin taholta, ja esimerkiksi Falstaff listasi Loewenin 2015 vuosikerran “vuoden kokoelmaksi” 2017 julkaistussa oppassaan.

Loewenin tarhat kattavat yhteensä 15 hehtaaria ja sijoittuvat Leiwenin, Longuichin, Detzemin ja Thörnichin kylien ympärille. Tarhoista uniikein on eittämättä Longuichissa sijaitseva kahteen osaan jakautuva jyrkkä Maximin Herrenberg, jonka ylempi ja viileämpi osa kulkee pelkästään nimellä Herrenberg. Molempien tarhaosuuksien maaperä on erittäin rautapitoista devonikauden aikaista vulkaanista liuskekiveä.

Tilalla vaalitaan käsityötä niin sadonkorjuussa kuin viinintekovaiheessakin. Rypäleiden ja terroirin ominaispiirteiden halutaan maistuvan viinissä, joten kellarissa pyritään puuttumaan viininvalmistusprosessiin mahdollisimman vähän. Mekaanisia pumppuja ei käytetä, vaan rypäleet liikkuvat painovoiman avulla. Viinit käyvät spontaanisti villihiivojen avulla ilman lämpökontrollointia, eikä niihin lisätä entsyymejä tai muita lisäaineita. Osa entry-level viineistä käyvät ja kypsyvät terästankeissa, palstaviinit lepääväät perinteisissä moselilaisissa fuder-tammiastioissa sakkojen päällä pullotukseen asti.

Karl Josefin ja Christopherin mukaan Moselin riesling on parhaimmillaan kepeä, mutta täynnä luonnetta. Tähän ideaaliin pyritään huippulaadukkaan terroirin, vanhojen köynnösten sekä mahdollisimman luonnonmukaisen ja perinteisen viininviljelyn myötä.

Carl Loewen

Loewen portrait

Carl Loewen Saksan parhaimmistoon lukeutuva perinteikäs viinitalo Saksan Moselissa. Sen historia ulottuu aina vuoteen 1803, jolloin talon ensimmäiset Maximiner Klosterlayssa sijaitsevat tarhat ostettiin. Samat tarhat ovat edelleenkin Loewenin tuotannon ytimessä. Toimintaa laajennettiin vuonna 2008, kun Carl Loewen hankki omistukseensa Carl Schmitt-Wagner -nimisen viinitalon Maximin Herrenbergistä. Tarhojen vuonna 1896 istutetut varttamattomat riesling-köynnökset kuuluvat maailman vanhimpiin.

Weingut Carl Loewen on ainoastaan riesling-viinien tuotantoon keskittyvä perhetila. Isä Karl Josefin työparina toimii hänen poikansa Christopher, joka nuoresta iästään huolimatta nappasi "vuoden viinintekijä" -tittelin vuonna 2017 Stuart Pigottilta, yhdeltä maailman johtavista viiniarvostelijoista. Tilalle on viime vuosina sadellut huippupisteitä useammaltakin taholta, ja esimerkiksi Falstaff listasi Loewenin 2015 vuosikerran “vuoden kokoelmaksi” 2017 julkaistussa oppassaan.

Loewenin tarhat kattavat yhteensä 15 hehtaaria ja sijoittuvat Leiwenin, Longuichin, Detzemin ja Thörnichin kylien ympärille. Tarhoista uniikein on eittämättä Longuichissa sijaitseva kahteen osaan jakautuva jyrkkä Maximin Herrenberg, jonka ylempi ja viileämpi osa kulkee pelkästään nimellä Herrenberg. Molempien tarhaosuuksien maaperä on erittäin rautapitoista devonikauden aikaista vulkaanista liuskekiveä.

Tilalla vaalitaan käsityötä niin sadonkorjuussa kuin viinintekovaiheessakin. Rypäleiden ja terroirin ominaispiirteiden halutaan maistuvan viinissä, joten kellarissa pyritään puuttumaan viininvalmistusprosessiin mahdollisimman vähän. Mekaanisia pumppuja ei käytetä, vaan rypäleet liikkuvat painovoiman avulla. Viinit käyvät spontaanisti villihiivojen avulla ilman lämpökontrollointia, eikä niihin lisätä entsyymejä tai muita lisäaineita. Osa entry-level viineistä käyvät ja kypsyvät terästankeissa, palstaviinit lepääväät perinteisissä moselilaisissa fuder-tammiastioissa sakkojen päällä pullotukseen asti.

Karl Josefin ja Christopherin mukaan Moselin riesling on parhaimmillaan kepeä, mutta täynnä luonnetta. Tähän ideaaliin pyritään huippulaadukkaan terroirin, vanhojen köynnösten sekä mahdollisimman luonnonmukaisen ja perinteisen viininviljelyn myötä.

Carl Loewen Riesling Alte Reben
Mosel Fine Wines: 94 Points // Falstaff 2018: 91 Points // James Suckling: 94 Points

Carl Loewen Riesling Maximin Herrenberg 1896 Alte Reben Trocken
Jancis Robinson: 19 Points // Mosel Fine Wines: 94 points // Falstaff 2017: 93 Points // James Suckling: 95 Points