Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ca'n Verdura

Ca’n Verdura 

can-verdura-2.jpg

Binissalemin viinialueella Mallorcan saaren sydämessä on pitkään viljelty paikallisia rypälelajikkeita, kuten Mantonegroa, Calletia ja Mollia. Muun maailman tapaan kansainväliset lajikkeetkin ovat löytäneet alueen viinitarhoille, ja saarella viljellään tänä päivänä myös Cabernet Sauvignonia, Syrahia ja Merlota. Llabrésin suvulla on kokemusta viininviljelystä jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen nuorikko Tomeu Llabrés päätti omalta osaltaan alkaa huolehtia paikallisten rypälelajikkeiden viljelyn jatkumisesta, jotta niiden ainutlaatuisuus ja alueen terroirin potentiaali ei unohtuisi globalisoituvassa viinimaailmassa. Paitsi viininviljely, myös viinintuotanto alkoi vetää Tomeuta puoleensa, ja hän päätyi opiskelemaan enologiksi Tarragonan yliopistoon. Palattuaan Mallorcalle Tomeu liittyi 4Kilos Vinícolan kuuluisan Francesc Grimaltin joukkoon jakaen yhteisen ideologian alueen alkuperäislajikkeiden viehättävyydestä tämän kanssa.

Vuonna 2008 vasta 24-vuotiaana Tomeu alkoi työskennellä isänsä kanssa Son Roigin tarhalla Binissalemin itäpuolella. Kaksi vuotta myöhemmin parivaljakko päätti tuottaa ylimääräisistä Mantonegro-köynnösten rypäleistä oman viininsä. Ensimmäistä L’Origen viiniä tehtiin vain minimaaliset 700 pulloa. Moni paikallinen ajatteli kaksikon olevan täysin hulluja, sillä lajike koetaan yleisesti erittäin vaativaksi. Tomeulle tärkeintä oli kuitenkin tuoda esiin saaren luonne mahdollisimman puhtaassa muodossa, ja hän koki Montenegron parhaaksi tavaksi ilmentää alueen persoonallisuutta. Kun lajiketta viljellään vain muutamia satoja hehtaareja koko maailmassa ja vain Mallorcalla, olisi ollut silkkaa haaskuuta jättää sen potentiaali käyttämättä. Niinpä kaksikko alkoi tuottaa persoonallisia viinejä modernein viininvalmistusmenetelmin jatkaen sukunsa sukupolvien rajat ylittävää dialogia luonnon ja tarhojen kanssa. Perheen kutsumanimenä käytetty vihanneksiin viittaava ‘Verdura’ päätyi tilan viinintuotannon rekisteröidyksi nimeksi. Kaksi vuotta projektin aloittamisen jälkeen Llabrésit rakensivat vanhaan Binissalemin kylän keskustassa sijaitsevaan autotalliin oman viinikellarinsa. Vuosi vuodelta tuotantomääriä on kasvatettu, tuotanomenetelmiä kehitetty ja uusia viinejä on alettu valmistaa aiempien rinnalla. Tomeu ei kiellä, etteikö hän koskaan alkaisi valmistaa viinejä myös kansainvälisistä lajikkeista, sillä toiminnan ytimessä ovat paitsi perinteisen perhetilan arvot myös muuntautumiskykyisyys, mikä vaihtelevien olosuhteiden johdosta on äärimmäisen tärkeää, jotta kunkin vuosikerran ominaispiirteet saadaan parhaiten esiin.

Kaikki Ca’n Verduran tuotanto on puhdasta käsityötä, joka vaatii paljon aikaa ja on fyysisesti raskasta. Rypäleet rankataan tarkoin koko perheen voimin myös isoäidin ottaessa osaa parhaimpien terttujen valikointiin. Viini käyvät isoissa tammitynnyreissä, ja käymisastian pinnalle nousevaa kuorikerrosta työstetään käsin. Viinit kypsyvät kevyesti paahdetuissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka antavat tilaa viinien hienostuneen hedelmäisille aromeille. Kutakin tynnyriä kohdellaan yksilönä ja ne täytetään ja tyhjennetään tuntien tarkkuudella parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Täsmällisyydellä, tarkkuudella ja intohimon siivittämänä Ca’n Verduran viineistä on lyhyessä ajassa tullut hieno esimerkki siitä, mitä Mallorcalla on tarjota viinin ystäville!