Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Can Rafols dels Caus Eng

Can Ràfols dels Caus on 1800-luvulla rakennettu katalonialainen kartano ja orgaaninen viinitila, joka sijaitsee jylhissä maisemissa Garrafin ylängöllä ja kattaa 96 hehtaaria viinitarhoja. Ainutlaatuisesta mikroilmastosta nauttivilla tiluksilla viljellään kaikkiaan 28:aa eri lajiketta. Can Rafols dels Caus tekee viininsä terroir-lähtöisesti ja kypsytykseen sopiviksi.

Korkean sijainnin vuoksi lämpötilojen vaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria. Loppukesän päivät äityvät polttavan kuumiksi, mutta yö tipauttaa elohopean pilvettömänä yönä viidentoista asteen alapuolelle. Tämä auttaa rypäleitä saavuttamaan optimaalisen kypsyyden ilman että viinien happorakenne kärsii.

Maaperä koostuu köynnösten kannalta suotuisasti kalkkikivestä ja savesta. Koska ylänkö oli aikoinaan osa esihistoriallisen valtameren pohjaa, tarhat ovat fossiilipitoisia. Korkea kalkkipitoisuus ja mikrobiologinen rikkaus mahdollistavat kypsytyksestä nauttivien viinien valmistuksen.

Tilan taulstalla hääräävä Carlos Esteva pisti Can Rafolsin uuteen uskoon neljäkymmentä vuotta sitten. 1970-luvun lopussa Carlosin isoisälle kuulunut hacienda oli parhaat päivänsä nähnyt, eivätkä tilan viinitarhat nauttineet ansaitsemaansa huolenpitoa. Uusi isäntä käynnisti muutostyöt, joiden seurauksena tila on tätä nykyä varsin napakassa iskukunnossa. Viininvalmistuksen lisäksi Carlos Esteva on kunnostautunut luonnon vaalimisessa. Hän osoitti kiitettävää kotiseuturakkautta torpatessaan alueelle kaavaillun kaivostoiminnan: Carlos raotti kukkaronsa nyörejä, liki viisikymmentä hehtaaria maata vaihtoi omistajaa, ja kaivosyhtiö jäi nuolemaan näppejään.

Can Ràfols dels Caus

Näyttökuva 2017-3-8 kello 17.03.58.png

Can Ràfols dels Caus is a Catalonian country house and organic vineyard built in the 19th century and is situated in the rugged Garraf Massif. The property has 96ha of vineyards. In this unique microclimate they grow 28 different grape varieties. Terroir comes first in the wines and they are built for ageing.

Because of the high altitudes the difference between day and night temperatures is large. Days during the late summer can be blisteringly hot but on cloudless nights temperatures can plummet to less than 15 Celsius. This means that the grapes can achieve optimal ripeness without the acidic structure being compromised.

The soil is mainly comprised of limestone and clay – both very suitable for vines. Since the massif was once the floor of a prehistoric ocean the vineyards are full of fossils. The high calcium content and the microbiological diversity enable the making of wines that reward ageing.

In charge is Carlos Esteva who revitalized Can Ràfols 40 years ago. In the late ‘70s the hacienda that belonged to Carlos’s grandfather was no longer in great shape and the estate’s vineyards weren’t taken of care of optimally. The new manager started about changes that would make it into the sensational estate that it is today.

In addition to winemaking Carlos Esteva has distinguished himself as an environmentalist. He managed to stop a planned mining venture by purchasing nearly 50ha of land where the proposed mine would have been set up.