Can Ràfols dels Caus

Can Ràfols dels Caus

Can Ràfols dels Causin historia ulottuu vuoteen 1478, jolta ovat peräisin ensimmäiset kirjoitetut maininnat Causista. Eri vuosisatojen aikana tila on kasvanut, ja tätä nykyä se kattaa 88 hehtaaria viinitarhoja Massís del Garrafin alueella. Jacinto Esteva osti tilan vuonna 1939, ja vuodesta 1979 tilaa on luotsannut hänen lapsenlapsensa Carlos Esteva. Tilalla viljellään jopa 28 eri rypälelajiketta, mikä kertoo Carlosin uteliaisuudesta ja kokeilunhaluisuudesta. Hän istutti tarhoilleen ensimmäisenä muun muassa Chenin Blancia ja Incrocio Manzonia, jotka olivat tätä ennen ennenkuulumattomia Espanjassa. Isänsä opettamana Carlos on intohimoinen Bordeaux’n viinien rakastaja, joten on istuttanut tilalleen myös muun muassa Cabernet Sauvignonia ja Merlota.

Yksi suurimpia Carlosin aikaansaannoksia tilalla on uuden täysin painovoiman avulla toimivan viininvalmistamon rakentaminen, mikä sai alkunsa vuonna 2000 ja valmistui vasta vuonna 2015. Viidentoista vuoden pitkä rakennusrupeama selittyy, kun näkee kuinka kokonaisuus on muokattu Garrafin dolomiittista peruskalliota mukaillen. Viininvalmistuksen lisäksi Carlos Esteva on kunnostautunut luonnon vaalimisessa. Hän osoitti kiitettävää kotiseuturakkautta torpatessaan alueelle kaavaillun kaivostoiminnan: raottamalla kukkaronsa nyörejä 250 hehtaaria maata vaihtoi omistajaa, ja sementinlouhintayhtiö jäi nuolemaan näppejään. Tätä nykyä tilalla viljellään 90 hehtaaria viiniköynnöksiä.

Massís del Garrafin 300 metrin korkean sijainnin vuoksi lämpötilojen vaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria. Loppukesän päivät äityvät polttavan kuumiksi, mutta yö tipauttaa elohopean pilvettömänä yönä viidentoista asteen alapuolelle. Myös mereltä puhaltava kostea tuuli viilentää rypäleitä puoliltapäivin iltahämärään saakka. Tämä auttaa rypäleitä saavuttamaan optimaalisen kypsyyden ilman että viinien happorakenne kärsii. Maaperä koostuu köynnösten kannalta suotuisasti kalkkikivestä ja savesta. Koska ylänkö oli aikoinaan osa esihistoriallisen valtameren pohjaa, tarhat ovat fossiilipitoisia. Korkea kalkkipitoisuus ja mikrobiologinen rikkaus mahdollistavat kypsytyksestä nauttivien viinien valmistuksen. Tarhoilla ei käytetä keinokastelua edes kuumimpina kesinä. Sadonkorjuu tapahtuu käsin hiilijalanjäljen vähentämiseksi, eikä tarhoilla käytetä muuta kuin orgaanisia lannoitteita. Tarhat ympäröivät viinikellaria, joten kerättäessä ne aikaisin aamulla tai jopa myöhään yöllä ne ovat riittävän viileitä kellariin saapuessaan, eikä niitä tarvitse erikseen jäähdyttää.

Koko tilan tuotanto ollut luomusertifioitua vuosikerroista 2012 ja 2013 alkaen. Kuohuviinien vuosituotanto on noin 10-20 000 pulloa ja muiden viinien vuosituotanto noin 300 000 pulloa.


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin