Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Can Ràfols dels Caus

Can Ràfols dels Caus on 1800-luvulla rakennettu katalonialainen kartano ja orgaaninen viinitila, joka sijaitsee jylhissä maisemissa Garrafin ylängöllä ja kattaa 96 hehtaaria viinitarhoja. Ainutlaatuisesta mikroilmastosta nauttivilla tiluksilla viljellään kaikkiaan 28:aa eri lajiketta. Can Rafols dels Caus tekee viininsä terroir-lähtöisesti ja kypsytykseen sopiviksi.

Korkean sijainnin vuoksi lämpötilojen vaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria. Loppukesän päivät äityvät polttavan kuumiksi, mutta yö tipauttaa elohopean pilvettömänä yönä viidentoista asteen alapuolelle. Tämä auttaa rypäleitä saavuttamaan optimaalisen kypsyyden ilman että viinien happorakenne kärsii.

Maaperä koostuu köynnösten kannalta suotuisasti kalkkikivestä ja savesta. Koska ylänkö oli aikoinaan osa esihistoriallisen valtameren pohjaa, tarhat ovat fossiilipitoisia. Korkea kalkkipitoisuus ja mikrobiologinen rikkaus mahdollistavat kypsytyksestä nauttivien viinien valmistuksen.

Tilan taulstalla hääräävä Carlos Esteva pisti Can Rafolsin uuteen uskoon neljäkymmentä vuotta sitten. 1970-luvun lopussa Carlosin isoisälle kuulunut hacienda oli parhaat päivänsä nähnyt, eivätkä tilan viinitarhat nauttineet ansaitsemaansa huolenpitoa. Uusi isäntä käynnisti muutostyöt, joiden seurauksena tila on tätä nykyä varsin napakassa iskukunnossa. Viininvalmistuksen lisäksi Carlos Esteva on kunnostautunut luonnon vaalimisessa. Hän osoitti kiitettävää kotiseuturakkautta torpatessaan alueelle kaavaillun kaivostoiminnan: Carlos raotti kukkaronsa nyörejä, liki viisikymmentä hehtaaria maata vaihtoi omistajaa, ja kaivosyhtiö jäi nuolemaan näppejään.

Can Ràfols dels Caus

Näyttökuva 2017-3-8 kello 17.03.58.png

Can Ràfols dels Causin historia ulottuu vuoteen 1478, jolta ovat peräisin ensimmäiset kirjoitetut maininnat Causista. Eri vuosisatojen aikana tila on kasvanut, ja tätä nykyä se kattaa 88 hehtaaria viinitarhoja Massís del Garrafin alueella. Jacinto Esteva osti tilan vuonna 1939, ja vuodesta 1979 tilaa on luotsannut hänen lapsenlapsensa Carlos Esteva. Tilalla viljellään jopa 28 ei rypälelajiketta, mikä kertoo Carlosin uteliaisuudesta ja kokeilunhaluisuudesta. Hän istutti tarhoilleen ensimmäisenä muun muassa Chenin Blancia ja Incrocio Manzonia, jotka olivat tätä ennen ennenkuulumattomia Espanjassa. Isänsä opettamana Carlos on intohimoinen Bordeaux’n viinien rakastaja, joten on istuttanut tilalleen myös muun muassa Cabernet Sauvignonia ja Merlota.

Yksi suurimpia Carlosin aikaansaannoksia tilalla on uuden täysin painovoiman avulla toimivan viininvalmistamon rakentaminen, mikä sai alkunsa vuonna 2000 ja valmistui vasta vuonna 2015. Viidentoista vuoden pitkä rakennusrupeama selittyy, kun näkee kuinka kokonaisuus on muokattu Garrafin dolomiittista peruskalliota mukaillen. Viininvalmistuksen lisäksi Carlos Esteva on kunnostautunut luonnon vaalimisessa. Hän osoitti kiitettävää kotiseuturakkautta torpatessaan alueelle kaavaillun kaivostoiminnan: raottamalla kukkaronsa nyörejä 250 hehtaaria maata vaihtoi omistajaa, ja sementinlouhintayhtiö jäi nuolemaan näppejään. Tätä nykyä tilalla tuotetaan noin 300 000 pulloa vuodessa, ja päätuotanto on valko, rosee- ja punaviineissä kuohuviinien kokonaistuotannon huidellessa vain noin 10-20 000 pullossa per vuosi.

Massís del Garrafin 300 metrin korkean sijainnin vuoksi lämpötilojen vaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria. Loppukesän päivät äityvät polttavan kuumiksi, mutta yö tipauttaa elohopean pilvettömänä yönä viidentoista asteen alapuolelle. Myös mereltä puhaltava kostea tuuli viilentää rypäleitä puoliltapäivin iltahämärään saakka. Tämä auttaa rypäleitä saavuttamaan optimaalisen kypsyyden ilman että viinien happorakenne kärsii. Maaperä koostuu köynnösten kannalta suotuisasti kalkkikivestä ja savesta. Koska ylänkö oli aikoinaan osa esihistoriallisen valtameren pohjaa, tarhat ovat fossiilipitoisia. Korkea kalkkipitoisuus ja mikrobiologinen rikkaus mahdollistavat kypsytyksestä nauttivien viinien valmistuksen.

Vaikkei tarhoilla koskaan ole käytetty tuholaismyrkkyjä, on koko tilan tuotanto ollut luomusertifioitua vuosikerroista 2012 ja 2013 alkaen.