Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Battenfeld-Spanier

Battenfeld-Spanier tuottaa viiniä Rheinhessenin alueella, Saksan sydänmailla, Olivier Spanierin johdolla. Tilan tuotanto on orgaanista ja laatu kautta linjan varsin korkea. Kuluneen kymmenen vuoden aikana Rheinhessenin alue on nostanut painoarvoaan Saksan viinikartalla. Kiitos siitä kuuluu Olivierin kaltaisille viinintekijöille, jotka ovat osoittaneet minkälaisiin viineihin Rheinhessenin tarhat taipuvat, jos köynnökset kasvavat oikealla maaperällä, maanviljelys tehdään orgaanisesti ja viinintekijä on taitava.

Sukutilansa Battenfeld-Spanierin lisäksi Olivier pyörittää vaimonsa kanssa Spanier-Gillotin viinitilaa, joka löytyy myös Viinitien valikoimasta. Spanierin tekemänä perinteikkyyden ja innovatiivisuuden puristuksesta syntyy rieslingejä, jotka ovat samaan aikaan puhdaspiirteisiä, alkoholissaan maltillisia, perinteikkäitä ja tunnistettavia, mutta herkullisuutensa puolesta ennen tavoittamattomissa sfääreissä.

Uskomme Viinitiellä, että nyt on hyvä aika satsata Saksaan, joka on luonut itsensä monilta osin uudestaan 2000-luvun aikana.

Tuottajan kotisivu: www.battenfeld-spanier.de

Battenfeld-Spanier

Näyttökuva 2017-3-8 kello 16.41.01.png

Battenfeld-Spanierin VDP-viinitila sijaitsee Hohen-Sülzenissa, eteläisessä Rheinhessenissä. Spanierin suvulla on useiden sukupolvien kokemus viininvalmistuksesta. Suku asettui viljelemään viiniä nykyiselle sijaintipaikalleen noin 200 vuotta sitten. Vuonna 1990 perustettu Spanier-viinitila toimi vuoteen 1997 saakka ainoastaan Spanierin nimellä, mutta yhdistyminen naapuritilan kanssa toi mukaan myös Battenfeldin. Nykyään tilaa johtaa on Spanierin perheen poika, “laatumaanikoksi” titeleerattu, Hans-Oliver yhdessä viinintekijävaimonsa Carolin Spanier-Gillotin kanssa. Pariskunnalta ei meriittejä puutu – viimeisimpänä he nappasivat "Saksan vuoden viinintekijä" -tittelin Vinum German Wine Guide -julkaisulta. Kyseessä on samainen poppoo, joka julkaisee arvostettua, Saksan parhaat viinit vuosittain listaavaa, Gault Millauta.

Oliver aloitti Battenfeld-Spanierin palstojen luomukonvertoinnin jo vuonna 1993. Tila on toiminut biodynaamisesti vuodesta 2005. Ekosysteemin kunnioittaminen ja terroirin ilmentäminen viineissä on perusperiaate kaiken tekemisen takana. Oliver on kuivaillu ideologiaansa loogisesti: "Koska en voi vaikuttaa valoon, keskityn maaperään". Maaperä koostuu kalkista ja liuskekivestä ja luonnon oman tasapainon kunnioittaminen on toiminnan A ja O. Battenfeld-Spanierilla on kuusi Grosses Gewächs -palstaa. Tila keskittyy rieslingiin, mutta tuottaa myös pieniä määriä spätburgunderia ja grüner sylvaneria.

Carolinin ja Oliverin avioliiton myötä viinintekijäsukujen kolmen viinitilan toimintoja yhdisteltiin: nykyään pariskunnan vastuulla ovat Hans-Oliverin suvun Battenfeld-Spanierin tilan ohella myös Carolinin suvun Kühling-Gillotin tila sekä yhdessä perustettu Spanier-Gillot. Kaikki tilat toimivat itsenäisesti, mutta puhaltavat yhteen hiileen. Viinitilat kattavat 18 hehtaarin alueen, jolla kasvaa rieslingiä, pinot noiria, pinot blancia sekä silvaneria ja chardonnayta. Vuosituotanto on noin 70 000 pulloa.