Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Azul y Garanza Eng

Minkälainen mielennyrjähdys saattaa lahjakkaat enologit valmistamaan viiniä keskellä autiomaata? Azul y Garanzan kohdalla kysymys on varsin aiheellinen, sillä viinitila sijaitsee keskellä Espanjan suurinta autiomaata, Las Bardenasia, Navarran maakunnassa. Rajoja rikkovan viinintekijäkaksikon, María Barrenan ja Dani Sanchezin, mukaan vastausta ei tarvitse etsiä kaukaa. Se löytyy lasista.

Autiomaan armoton ilmasto heittää köynnöksille haasteen. Suuret lämpötilavaihtelut öiden ja päivien lämpötiloissa paksuntavat rypäleiden kuoria, jolloin rypälemehuun tarttuu runsaasti väriaineita ja viineihin muodostuu upea tanniinirakenne. Azul y Garanzan viineihin käytetään pääasiassa omien tarhojen ekologisesti viljeltyjä rypäleitä.

Tuotantomäärät ovat maltillisia, eikä maaperää kuormittavia kemiallisia lannoitteita tai torjuntamyrkkyjä käytetä. Viinin laatu lähtee Barrenan ja Sanchezin mukaan hyvinvoivista köynnöksistä.

Kaksikko on valmistanut viinejään vuodesta 2000 alkaen, ensipäivästä lähtien luomumenetelmin. Barrena ja Sanchez palkittiin ensimmäisestä pullotetusta sadostaan DO Navarran myöntämällä laatupalkinnolla, joten tuloksia voi pitää onnistuneina. Viinien ainutlaatuisuuden takana ovat paitsi kasvuolosuhteet, myös tinkimättömyys laadun suhteen, Barrenan perheen vanhat viinitarhat ja Danin työkokemus laatuviinien tuotannossa Prioratissa Mas d’en Gilin ja Clos Mogadorin viinitaloilla.

Viinitalon nimi ‘Azul y Garanza’ tarkoittaa sinistä ja karmiininpunaista. Kun nämä kaksi väriä yhdistetään, saadaan lopputulokseksi tilan punaviineille tunnusomainen väri, joka on sävyltään syvän tumma ja intensiivinen.

Bodegas Azul y Garanza

What’s going on in their minds that a couple talented oenologists begin to make wine in the middle of a desert? This is a pertinent question for Azul y Garanza since the winery is situated right in the centre of Spain’s largest desert, the Las Bardenas, in Navarra. According to the groundbreaking winemaker duo, María Barrena and Dani Sanchez, you don’t need to look far for the answer. It’s in the glass.

The merciless climate of the desert is challenging for the wines. The great differences between night and day temperatures make the skins of the grapes thick. This leads to lots of pigments in the must and gives the wines a stupendous tannic structure. The wines of Azul y Garanza mainly use ecologically grown grapes from their own vineyards. The annual yields are small, only a few hundred litres per hectare. Ecologically damaging chemical fertilizers and pesticides are not used. The quality of the wine starts from healthy vines.

The duo has made wines from 2000 and from the very beginning they have been made organically. The first bottled vintage of Barrena and Sanchez was awarded a prize for quality by DO Navarra – so the results speak for themselves. The unique quality of the wines come from not only the unique conditions of the vineyard but also from the uncompromising attention to quality, Barrena’s family’s old vineyards and Dani’s experience working in the renowned Priorat properties of Mas d’en Gil and Clos Mogador. Helping Maria and Dani out is Maria’s brother Fernando Barrena.

The name of the winery, Azul y Garanza, means blue and crimson. When these two colours are mixed you get the characteristic colour of their deep and intense red wines.