Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Raja Riesling

Alkon valikoima

Raja Riesling

Raja.jpg
Raja.jpg

Raja Riesling

30.03

Viinitien ikioma, rakkaudella valmistettu, Riesling on viinimaailman harvinaisuus – rypäleet tulevat virallisesti Alsacen puolelta, mutta viini on saksalainen.

Tuottaja: Raja / Viinitie
Vuosikerta: 2014 & 2015
Alkon tuotenumero: 
2014 vuosikerta 950787
2015 vuosikerta 915397
Alue / Laatuluokitus: Pfalz
Rypäle: Riesling
Pullokoko: 0,75 l

Sertifioimaton luomu

Add To Cart
 
 

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Pfaffenbergin kukkula sijaitsee Saksan rajasta noin 300 metriä Ranskan puolelle, ollen suoraan Ranskan Vogeesien ja Saksan Haardt-vuoriston leikkauskohdassa. Palstojen yläosa rajoittuu suojeltuun luonnonmetsään rajojen molemmin puolin. Nimensä mukaisesti, kyseessä on vanha saksalainen viinitarha joka on jäänyt toisen maailmansodan rajojen uudelleenvedon jälkeen Ranskan puolelle. Tarhan suuntaus on kaakkoon ja maaperä on lähes puhdasta kalkkikiveä. Palstan viinit ovat kategorisesti melko korkeahappoisia ja kypsyvät verrattain myöhään. Hallanvaaraa ei käytännössä ole tarhan suuntauksen ja laakson pohjalta puhaltavien jatkuvien tuulien vuoksi. Rajan tarha on vain 0,2 hehtaarin kokoinen ja köynnösrivejä on seitsemän. 

Viini valmistetaan luomumenetelmin käsityönä alusta loppuun. Tertut puristettiin kokonaisina hitaasti, noin kuuden tunnin ajan. Spontaani, erittöin hidas (n. 5 kk) käyminen ilman lisättyjä hiivoja. Viini lepäsi terästankissa hiivasakan päällä 7 kk ja sen jälkeen vielä pullossa 5 kk.

Alkoholi: 11,5% vol.

Käyttö: Monipuolinen ruokaviini, joka taipuu kumppaniksi useille kala- ja kasvisruoille.

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Kuvaus: Sitrusvetoinen ja elegantti tuoksu toistuu maussa. Runsas maku on puhdas ja suoraviivainen, miellyttävän hapokas ja mineraalinen.